Човек от Мичиган, 30 години затиска вратата на бараката си с метеорит за $100 000

Вършел чудесна работа като подпирачка

Обикалях имота на фермата, която бях купил в Едмор, Мичиган, когато забелязах скалата, която отваряше врата в бараката. Когато попитах собственика за това, той просто каза, че това е метеорит, който е паднал във фермата.

- Метеорит - каза той. Той продължи с думите, че през 30-те години той и баща му видeли, че е паднал през нощта в техния имот "и се чуло буен шум, когато се е ударил." - На сутринта намерихме кратера и го изкопахме. Все още беше топло.

Фермерът казал на човека, че тъй като е част от имота, може да го получи. Метеоритът се е превърнал в приспособление в дома на мъжа и той няма да го взима със себе си, когато накрая напуска фермата.

През последните 30 години той държал отворена вратата на бараката в своята ферма. Мислеше си, че това е скала. Оказа се, че е метеорит - и се оценява на $ 100К.

Вероятно най-скъпата врата.

 Новия собственик на фермата разбрал, че други жители на Мичиган носят своите странни материали, свързани с пространството, за да бъдат оценени при професор по геология в Централен Мичиган.

 

През 18-те си години в Централен Мичигански университет, Мона Сирбеску, член на геоложкия факултет поземни и атмосферни науки, има много хора, които я питат дали скалата, която са открили, е метеорит.

„В продължение на 18 години отговорът беше категорично„ не ”- погрешни метеори, а не метеорити - каза тя с усмивка.

Това се промени.

По-рано тази година един мъж от Гранд Рапидс, Мичиган, я помолил да разгледа голяма скала, която в продължение на 30 години държала вратата отворена. Била скептична, но се съгласила да го посрещне. Когато пристигнал, той извадил от торбата най-големия потенциален метеорит, който някога бил поискван да разгледа.

- Мога веднага да кажа, че това е нещо специално - каза тя.

Тя установи, че всъщност е метеорит с 22 паунда, което го прави шестата по големина записана в Мичиган - и потенциално струва $ 100,000.

"Това е най-ценният образец, който някога съм държала в живота си, парично и научно", каза тя.

 „Само си помислете, че това, което държах, е парче от ранната слънчева система, което буквално е паднало в ръцете ни“, изскърца Сирбеску.“

Анонимният човек се е съгласил да даде 10% от продажбите на университета.

 

Коментари 0

Няма намерени коментари