Декларация за поверителност

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ
Настоящата Политика за поверителност има за цел да ви осведоми за това как 24box.bg третира вашите лични данни като администратор, а също и за това как бихте могли да контролирате своите предпочитания и настройки във връзка с това третиране. Основната ни мисия е да ви предоставим изчерпателна и обективна информация относно новини, актуални събития и други теми в и от обществен интерес.
КАКВО РЕГЛАМЕНТИРАТ ТЕЗИ ПРАВИЛА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И НА КАКВО ЗАКОНОВО ОСНОВАНИЕ
От 25 май 2018 година в България се прилага Общ регламент за защита на личните данни – Регламент 2016/679 (GDPR). Той е приет от Европейския съюз („ЕС“) и целта му е да уеднакви политиките на държавите-членки на ЕС, свързани със събирането и използването на лични данни. Друга негова цел е да гарантира правото на неприкосновеност, да защити личните ни данни, за да даде повече сигурност срещу злоупотреби с личната информация на всеки от нас. Новият регламент идва с редица изисквания, които следва. Сред тях са:
• Да ви информираме какви данни използваме.
• Да ви информираме защо ги използваме.
• Да искаме вашето съгласие, за да ги използваме, когато на тяхна база предоставяме допълнителни услуги като таргетирана реклама, например.
• Да ви дадем възможност да променяте съгласието си за различни цели през този сайт, за да имате повече свобода.
• Да ви гарантираме правото да поискате коригиране на вашите данни, тяхното изтриване, както и да „бъдете забравени“. В допълнение, можем да ви предоставим данните за сваляне или да ги трансферираме, ако ни уведомите и се легитимирате по съответните начини.
• Да посочваме всички трети лица/други компании, с които обменяме вашите данни. Имайте предвид, че интернет е глобална мрежа, ние често използваме стандартизирани услуги, които да регистрират влизане и да проследят поведение в анонимизиран вариант, например Google Analytics.
Всички данни, благодарение на които може да бъде идентифициран даден потребител, се считат за лични данни. Такива могат да бъдат имейл, имена, мобилен телефон, адрес на живеене, IP адрес.
КАКВИ ДАННИ СЪБИРАМЕ НИЕ ОТ НАШИТЕ РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ:
24box събира от потребителите на платформата 24box.bg, m. 24box.bg и мобилните приложения за операционни системи Android и iOS (“Платформата“) следните категории данни:
Потребителско име, имейл адрес, IP адрес, пол и дата на раждане, както и съдържание и коментари, публикувани от потребителите на платформата (същите съдържание и коментари са публични по своя характер), данни за поведението Ви по време на посещение на уебсайта, име, ЕГН и адрес, когато е подадено уведомление за нарушени права върху интелектуална собственост, аватар на профила, банер на профила, бисквитки. Видовете данни, които се събират и обработват зависят от целта за, която са предоставени.
Съдържанието и коментарите са публични по своя характер, поради което любезно ви молим да не добавяте лични данни и такава информация, която не бихте искали да видите публично споделена в тях.
Данни, събирани за всички посетители на нашата платформа:
ВЪВ ВСИЧКИ ПЛАТФОРМИ СЪБИРАМЕ ДАННИ ЗА ВСИЧКИ ПОСЕТИТЕЛИ – РЕГИСТРИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ И ПОСЕТИТЕЛИ БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ, А ИМЕННО СЛЕДНИТЕ КАТЕГОРИИ ДАННИ:
• IP адрес;
• Идентификатор на потребителя с висока степен на уникалност;
• Идентификатор на устройство (device ID) за мобилни апликации, с висока степен на уникалност;
• Идентификатор на устройство с висока степен на уникалност;
• Идентификатор на браузъра, с висока степен на уникалност;
• История на посетените страници, включително и вторична обработка, с цел установяване на предпочитанията Ви към определени типове съдържание;
• История на направените от Вас търсения в нашите страници;
• Някои типове поведение – напр. списък с прегледаните реклами според тяхната категория и взаимодействието Ви с тях – наличност на рекламата във видимата част на браузъра Ви; направени кликове; натискания на бутоните за скриване на рекламата и други.

ДАННИ, СЪБИРАНИ ОТ ПРОЧИТАНЕ НА БИСКВИТКИ:
Когато потребителите използват нашите услуги, сред данните, които помагат да разберем как услугите ни работят по най-добрия начин и за да ги направим още по-добри за вас, са бисквитките.

Какво представляват бисквитките?
Бисквитките са малки текстови файлове, които се генерират при заявка от Вашия браузър към наш web сървър и се съхраняват на устройството Ви. Обикновено целта им е да можем да идентифицираме Вашето устройство и поведението му при посещение на сайтовете ни.
Има два вида бисквитки – постоянни и временни (сесийни бисквитки).
Сесийните бисквитки се съхраняват временно в компютъра Ви, когато посещавате нашия Сайт, но се изтриват в момента, в който затворите страницата.
Постоянните бисквитки се съхраняват като файл на вашия компютър или мобилно устройство за по-дълъг период от време.
С изключение на бисквитките, необходими за функционирането на нашия сайт, съхраняваме бисквитки на устройството Ви единствено с Ваше съгласие. Ако не искате да приемате бисквитки, можете да коригирате настройките на браузъра си – повече информация за това ще намерите в края на този документ.

Задължителни (есенциални) бисквитки
Те са необходими, за нормалното предоставяне на услугите ни – напр. за да установим самоличността Ви като потребител на услугите ни, за запазване на част от кода на посетения сайт и други релевантни цели.
Без тях няма да можем да Ви разпознаем, а оттам и Вие няма да имате достъп до нашите услуги. Те ни помагат да изпълняваме нашите Общи условия и да поддържаме сигурността на нашите услуги.
Често задължителните бисквитки са постоянни. Те се използват, за да Ви позволим да преминавате от една в друга страница на сайта ни, без да е нужно отново да въвеждате информация, както и да преминавате от нашия сайт към други избрани сайтове от групата на Нет Инфо – практика, известна като "single sign-on" (еднократно въвеждане на данни за вход, когато това е приложимо между сайтовете от групата).
За използването на тези бисквитки не се изисква Вашето съгласие – обработването на лични данни чрез такъв вид бисквитки е свързано с изпълнение на договорите с потребителя за предоставяне на услугите през Платформите на Нет Инфо АД.


Бисквитки за ефективност и функционалност
Тези бисквитки не са задължителни за достъпване и използване на уеб сайта, но ни позволяват да персонализираме Вашето онлайн преживяване, докато ползвате нашите интернет страници. Чрез тях запомняме Вашите предпочитания, за да не е нужно всеки път да въвеждате информация, която вече сте предоставили, например, когато въвеждате данните си за достъп до нашите услуги.
С тях събираме и информация за начина, по който нашите потребители използват услугите ни, така че да можем да подобрим нашите сайт и услуги и да извършваме пазарни проучвания. Ако решите да изтриете тези бисквитки, е възможно да разполагате с ограничена функционалност на нашите услуги.


Рекламни бисквитки
Тези бисквитки използват информация за начина, по който използвате нашите сайтове - страниците, които посещавате или начина, по който реагирате на реклами, за да Ви предоставим реклами, които са съобразени с Вашите предпочитания – както на нашия сайт, така и извън него.
Чрез рекламните бисквитки се реализира и "рекламирането, базирано на интересите". При него се анализира не само поведението на нашите сайтове и апликации, но и на други такива, при което се изгражда Ваш профил.
Отчита се какви и колко реклами сте видели, на кои сайтове/апликации, какви действия сте предприели спрямо рекламите.
Много от тези видове бисквитки принадлежат на трети страни – наши доставчици на услуги. За рекламодатели, които са трети страни, вижте повече информация по-долу.


Как използваме рекламните бисквитки?
Използваме тези бисквитки, за да подбираме и сервираме най-подходящи за Вашите интереси реклами и персонализирани препоръки.
Ние (и упълномощени трети страни) можем да използваме неперсонализирана информация както от постоянните, така и от сесийните бисквитки за статистически цели, както следва:

• За да определим кои са най-популярните части на нашия Сайт.
• За да наблюдаваме употребата на нашите Услуги и нашия Сайт (честота и време).
• За да предоставяме анонимна информация на трети страни, така че към Вас да бъде насочвана по-подходяща реклама.
• За да следим успеха на дадени продукти.
• За да определяме колко често Вие и други потребители посещавате нашия Сайт и закупувате продукти.
• За да провеждаме анкети, така че да подобрим взаимодействието Ви с нашия Сайт и с нас като цяло.


Ако не сте влезли в регистрираните си профили, има голяма вероятност тези бисквитки да не могат да идентифицират субект на данни – физическо лице. Ние ги използваме само за измерване на посещенията, например колко пъти сте посетили дадена страница. Ако сте влезли в регистрирания си профил, можем да комбинираме данните от профила ви с тези бисквитки и да Ви идентифицираме.

НА КОГО СПОДЕЛЯМЕ И РАЗКРИВАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ
Понякога записваме част от информацията на наши сървъри или я изпращаме на трети страни. Това се налага, за да можем да осигурим най-доброто ви преживяване при използване на нашите услуги, понякога - и изобщо за да можем да осигурим наличност и достъпност на използваната от вас услуга, както и в определени хипотези – за да можем да гарантираме, че съдържанието, което достига до Вас, преминава определени проверки и съответства на изискванията на българското и европейското законодателство.
24box не дава право на използване, не продава, не разкрива и не споделя информация за вас (лични данни по смисъла на GDPR) с други лица или с несвързани компании, освен когато това се налага, за да ви предоставим заявени от вас услуги и когато вие сте предоставили вашето разрешение, или в някоя от следните хипотези:
• Информацията се предоставя на доверени партньори, които работят по възлагане от страна на 24box въз основа на договорни отношения и по силата на конфиденциални споразумения. Тези компании могат да използват такава информация, за да има възможност 24box да доставя реклама на потребителите си. Въпреки това тези компании нямат правото самостоятелно да споделят тази информация. Тези компании са, без изброяването да е изчерпателно:
o Google със съответните свои продукти: Google Analytics, Google Tag Manager, DoubleClick for Publishers, AdX, AdSense, Google Case, Google IMA, Google Plus: https://privacy.google.com/# , https://policies.google.com/technologies/partner-sites?hl=bg;
o Facebook със съответните продукти: Facebook Tracking Pixel, Facebook Tools – Plug-in “like” button, Sign in with Facebook profile и др.: https://www.facebook.com/privacy/explanation ;
o OneSignal: https://onesignal.com/privacy_policy;
o Gemius, http://www.gemius.com/privacy-policy.html;
o Cloudflare CDN;
o Open Graph;
o Teads.tv ADS;
o Instagram: https://help.instagram.com/155833707900388;
• Информация в изпълнение на законосъобразните предписания на съдебни разпореждания по легитимни заявки от оправомощени органи (по силата на Закона за електронните съобщения, Наказателно-процесуалния кодекс, Наказателния кодекс и др.).
Ако не искате да изпращаме информацията към някои от нашите партньори, може да оттеглите Вашето съгласие тук.
Опцията за оттегляне не се прилага по отношение на предоставяне на информацията в изпълнение на законосъобразните предписания на съдебни разпореждания по легитимни заявки от оправомощени органи (по силата на Закона за електронните съобщения, Наказателно-процесуалния кодекс, Наказателния кодекс и др.
ЗАЩИТА НА ИНФОРМАЦИЯТА
Когато съхраняваме информацията при нас, тя се запазва физически на собствени сървъри, локирани на територията на Република България.
Ние ограничаваме достъпа до информация за вас от страна на служители, действащи под ръководството на 24box, освен в случаите, в които са налице разумни основания да боравят с тази информация с цел да ви бъдат предоставяни услуги или във връзка с изпълняваните работни задължения от тези служители.
Разполагаме с физически, електронни и процедурни защитни средства, които съответстват на нашите законови задължения по отношение защитата на информацията за вас.
ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ДАННИ
Някои от нашите партньори е възможно да прехвърлят данни извън рамките на Европейското Икономическо Пространство („ЕИП“), когато е налице решение относно адекватното ниво на защита, например – в случая на Щита за личните данни в отношенията между ЕС и САЩ ( EU-U.S. Privacy Shield). 24box не прехвърля пряко Вашите лични данни в страна извън ЕС и ЕИП.
КОЛКО ВРЕМЕ СЪХРАНЯВАМЕ ИНФОРМАЦИЯТА
Съхраняването на данните продължава, докато разполагаме с основание за тяхното съхранение. Например – наш потребител е дал съгласието си да събираме и обработваме информация за него или разполага с профил в Платформата.
Прилагаме следните срокове за съхраняване на различните типове лични данни според тяхната цел, а именно: (i) За данни със задължителен характер за регистрацията на регистрирани потребители – до дерегистрация на профила или в разумен срок след това с цел запазване на правата и интересите на 24box, трети лица, включително правата на субекти на данни, които са били регистрирани потребители на Уебсайта; (ii) За данни с незадължителен характер за регистрацията на регистрирани потребители– до изтриването им от съответния потребител; (iii) За нерегистриран потребител – до прекратяване на съответната сесия и/или до изтриване на кукитата.
• За целите на измерване на потребителското поведение на Платформата – според периода на валидност на записването на съответната бисквитка;
• За целите на поведенческото таргетиране (профилиране) – не повече от 1 (една) година.
ПРАВА НА СУБЕКТИТЕ НА ДАННИ СПОРЕД GDPR
• Право на достъп до личните Ви данни: имате право да получите потвърждение от нас дали се обработват лични данни за Вас и, ако случаят е такъв, имате право на достъп до личните данни и информация.
• Право на поправка на лични данни: ако откриете, че личните данни, които обработваме за Вас, са неточни, имате право да ни накарате да коригираме тези лични данни.
• Право на изтриване на лични данни (правото да бъдете забравени): при определени обстоятелства, като например ако личните Ви данни са обработени незаконно или сте оттеглили съгласието си (ако обработката на личните данни е базирана на съгласие), имате право да поискате и да получите изтриване на личните Ви данни от наша страна.
• Право на ограничаване на обработването: при определени обстоятелства, като например ако се съмнявате в точността на личните Ви данни или сте възразили на легитимната ни цел за обработка на личните Ви данни, имате право да поискате да ограничим обработката на Вашите лични данни, докато не бъде намерено решение.
• Право на възражение срещу обработването: при определени обстоятелства, като например ако се съмнявате в легитимния ни интерес да обработваме Вашите лични данни, имате право да възразите по съображения, свързани с конкретната Ви ситуация, срещу подобно обработване.
• Право на преносимост на данни: ако личните Ви данни се обработват с автоматични средства по Ваше съгласие или с цел изпълнение на нашите договорни отношения, имате право да поискате да Ви предоставим личните Ви данни в машинно четим формат за прехвърляне към друг администратор на данни.
• Право на подаване на жалба в контролен орган: имате право да подадете жалба по отношение на обработката на Вашите лични данни от нас в съответния надзорен орган, компетентен съгласно законите на Република България или съгласно Глава VI от GDPR или друг приложим акт на Европейския Съюз или международен договор. Компетентен надзорен орган в Република България е Комисията за защита на личните данни.
КОНТАКТИ: agroengrineerse@hotmail.com